Skip to main content

Arie Kooijman en Coby van der Schee benoemd tot erelid

Op vrijdagavond 16 juni zijn Arie Kooijman en Coby van der Schee benoemd tot erelid van de Stedenband Barendrecht - Louny. Beiden zetten zich al meer dan 33 jaar met hart en ziel in voor de contacten tussen de burgers van Barendrecht en Louny. Zowel Arie als Coby hebben vanaf de oprichting ruim 25 jaar een bestuursfunctie bekleedt: Arie als voorzitter en Coby als secretaris. Nadat ze die functies begin 2016 hebben neergelegd, zijn ze achter de schermen met dezelfde inzet en motivatie aan de slag gebleven  

IMG 6840

De nieuw benoemde ereleden Arie Kooijman en Coby van der Schee.
(foto: Arco van der Lee / De Schakel)

 Voorzitter Hugo Langendoen sprak tijdens de uitreiking van de oorkondes de volgende woorden:

"Beste Arie, beste Coby,

Ruim 33 jaar geleden waren jullie één van de oprichters van de Stedenband tussen Barendrecht en Louny. In die 33 jaar hebben jullie je tot op de dag van vandaag met hart en ziel ingezet voor onze stichting. 

Maar liefst 25 jaar lang hebben jullie een functie binnen het bestuur bekleed. Arie als voorzitter en Coby als secretaris. Een duidelijk herkenbare twee-eenheid. 

Maar jullie waren niet alleen een twee-eenheid met elkaar, maar zeker ook met jullie partners die hier helaas niet meer onder ons zijn: Arie met Marjan en Coby met Ruud.  

Wat worden ze gemist, uiteraard het meest door jullie, maar zeker ook door een ieder die hen hebben gekend. Zonder hun hulp en steun hadden jullie nooit zoveel voor ons kunnen doen.  

Ik heb hun namen de afgelopen dagen meerdere malen voorbij horen komen. En ik noem ze hier ook nu heel bewust. Want dan zijn ze er gewoon toch nog steeds bij. Ik weet zeker dat ze trots op jullie zouden zijn nu jullie hier volkomen terecht in het zonnetje gezet worden.

En trots en blij zijn wij ook met jullie. Want ik zei het daarnet al: tot op de dag van vandaag hebben jullie je volledig ingezet voor de Stedenband. 

Als nieuwe voorzitter heb ik de afgelopen maanden meermalen – en nooit tevergeefs – een beroep op jullie kunnen doen. Ook bij de voorbereiding van dit bezoek zijn jullie op de achtergrond van onschatbare waarde geweest. Ik wil jullie daar natuurlijk van harte voor bedanken. 

Maar in de ogen van het bestuur is een simpel “dankjewel” in jullie geval niet meer voldoende.

Tijdens de eerste bestuursvergadering van het nieuwe bestuur (voor de geschiedschrijving: die vond plaats op 23 januari jongstleden) heeft het bestuur dan ook unaniem besloten om Arie Kooijman en Coby van der Schee te benoemen tot erelid van de Stedenband. 

Ik wil de wens uitspreken dat beiden hun activiteiten voor onze Stedenband nog heel lang met veel plezier en in goede gezondheid kunnen doen. 

Tot slot:

Gisteravond bij de inhuldiging van onze nieuwe burgemeester Ronald Schneider (en ik hoop dat hij me vergeeft dat ik een quote uit zijn installatierede ga gebruiken) sprak hij de woorden: “Waar vriendschap is, is rijkdom”. 

Beste Arie, beste Coby, dankzij jullie inzet ervaren wij met elkaar heel veel rijkdom. Bedankt voor alles!"