Wat is er te zien en te doen in Louny op cultureel gebied?

Enkele  lokale bezienswaardigheden:
 
-De St Nicolaas kerk, de trots van de stad, domineert de skyline. Deze laat gotische kerk werd herbouwd door de koninklijke architect Benedictus Rejta en in 1583 weer in gebruik genomen. Het altaar stamt uit de jaren 1701 – 1706 (beeldhouwer Jerome Kohl).Als u in Louny bent, moet u beslist ook de toren beklimmen. Op de galerij heeft u een geweldig uitzicht over de stad en haar omgeving.

-De Zatec poort werd gebouwd in 1500 en maakt deel uit van de vestingwerken. Een deel van de oude stadsmuur is bewaard gebleven.

-Het regionaal museum is gevestigd in een monumentaal pand uit 1480. Men vindt er naast tijdelijke tentoonstellingen, een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de streek.

- Galerie Benedictus Rejta is gevestigd in een gerenoveerd historisch pand en wel voorheen de stadsbrouwerij. Hier organiseert men tentoonstelling van Tsjechische abstracte en hedendaagse kunstenaars.

- De Kotĕrova kolonie werd ontworpen rond 1909 door de Tsjechische architect Jan Kotĕra. Een tuinstad, de eerste in zijn soort in de hele toenmalige monarchie, waarin huisvesting werd geboden aan gezinnen van het spoorwegpersoneel. Wonen in een gemeenschap met natuur, een schone groene omgeving en slechts op een steenworp afstand van het werk. Daarnaast was er veel aandacht voor voldoende licht in de woonvertrekken. De wijk maakt een rustige en harmonieuze indruk.

-Het petrified forest museum herbergt een mooie collectie versteend hout uit de omgeving.

-Het archeologisch openlucht museum Brezno ligt een paar km buiten Louny. Hier worden enkele prehistorische en vroegmiddeleeuwse gebouwen tentoongesteld. Dit is een onderdeel van het regionaal museum.

Daarnaast bezit Louny een:
-    bibliotheek (waar veel nevenactiviteiten ontwikkeld worden)
-    poppentheater
-    theater
-    bioscoop
-    regionaal archief
-    cultuurcentrum

Voor specifieke informatie: www.louny.eu