Skip to main content

Een bus vol inwoners uit Louny bezoekt Barendrecht

Vanuit Louny (Tsjechië) in groepsverband Barendrecht bezoeken is weer mogelijk. Aan drie jaar geen bezoek kunnen brengen door coronamaatregelen komt een einde. Van 14 tot en met 18 juni brengen 38 inwoners uit onze stedenbandgemeente Louny een bezoek aan Barendrecht.  De deelnemers komen met een bus en slapen in gastgezinnen.

Milan Rychtarik
Tijdens dit bezoek zijn ook burgemeester (Milan Rychtařík - zie foto) en locoburgemeester (Pavel Csonka) uit Louny te gast.  Zij  ontmoeten zowel interim-burgemeester Govert Veldhuizen (die precies tijdens dit bezoek afscheid neemt) als de nieuwe burgemeester, Ronald Schneider, die op donderdag 15 juni geïnstalleerd wordt.

Een belangrijk deel van de groep bestaat uit leden van het koor Harmonie die op zaterdagavond 17 juni vanaf 19.30 uur een optreden zullen verzorgen in de Dorpskerk. Klik hier voor meer informatie over dit optreden.

De deelnemers maken kennis met Barendrecht en de regio. Een wandeling door de Zuidpolder, een kunstwandeling in Carnisselande, een opdrachtentocht in het Oude Dorp,  een bezoek aan Portus Groene Hart (school voor voortgezet onderwijs) en het Repaircafé staan op het programma. Een bezoek aan Rotterdam en een tocht met de waterbus naar de molens van Kinderdijk maken het geheel compleet.

Wilt u meer weten of zou u een of meerdere Tsjechen tijdens hun bezoek aan Barendrecht willen ontmoeten, neem dan contact op met de voorzitter: Hugo Langendoen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.